Onderzoeken

Hoe verloopt een onderzoek:

  • Bij aankomst dient u zich aan te melden aan het secretariaat met uw aanvraagformulier, ID-kaart en mutualiteitsvignet. Gelieve te melden indien u voor het onderzoek een bijkomende tussenkomst heeft in het kader van een arbeidsongevallenverzekering, sportverzekering, hospitalisatieverzekering, werkgever (EU etc.). U krijgt dan een extra betalingsbewijs mee om aan uw verzekeraar/werkgever te bezorgen. Gelieve steeds te melden indien u (mogelijk) zwanger bent. Er zal gevraagd worden of het verslag ook naar een andere arts dient verstuurd te worden (bv huisarts en specialist).
  • Na inschrijving mag u in de wachtzaal plaatsnemen.
  • De radiologisch verpleegkundige brengt u naar de kleedkamer van het betreffende onderzoekslokaal en vraagt u het te onderzoeken lichaamsdeel vrij te maken. Metalen voorwerpen ter hoogte van dit lichaamsdeel dienen indien mogelijk te worden verwijderd (juwelen, horloges, ev. piercings).  U wordt nadien naar de onderzoeksruimte gebracht.
  • Na het onderzoek mag u zich opnieuw aankleden en even plaatsnemen in de wachtzaal.
  • Wanneer uw verslag klaar is zal het secretariaat u dit melden. U krijgt dan ook de gegevens mee om de beelden online te bekijken. Uw aanvragende arts kan de beelden en het verslag via zijn/haar eigen login online bekijken en heeft uw code dus niet nodig. Het blad met uw persoonlijke code is dan ook voor als u later aan een andere arts, tandarts, kinesist, diëtist e.d. dient te tonen. Uw aanvragende arts krijgt het verslag ook afzonderlijk elektronisch doorgestuurd.Een aanwezigheidsattest voor werk of school kan u aan het secretariaat vragen.

Meer informatie over een bepaald onderzoek vindt u hier. Hier vindt u ook terug of u eventueel dient nuchter te zijn.