RADIOGRAFIE

Bij een radiografie of röntgenfoto wordt gebruik gemaakt van röntgenstralen om inwendige afwijkingen ter hoogte van een bepaald lichaamsdeel te kunnen aantonen..

ECHOGRAFIE – DUPLEX

Echografie is een onderzoekstechniek die gebruik maakt van ultrasone geluidsgolven (5-15 MHz) om anatomische structuren in beeld te brengen.

MAMMOGRAFIE

Een mammografie maakt het mogelijk de verschillende structuren in de borst zodanig zichtbaar te maken dat zelfs kleine tumoren in een vroegtijdig stadium kunnen worden ontdekt.

CT SCAN

Bij een CT-scan lig je op een tafel die door een open buis wordt verplaatst. Deze buis is achteraan open in tegenstelling tot bij een MRI-scan.

DENTALE RADIOLOGIE

Orthopantogram is een panoramische overzichtsopname van het gebit. Télé-opname geeft in zijaanzicht de graad van malocclusie van de voorste tanden weer.

BOTDENSITOMETRIE

Een botdensitometer, ook Dual Energy X-ray Absorptiometry genoemd, berekent hoeveel bot-, vet- en spierweefsel aanwezig is in het gemeten lichaamsdeel.

BODY COMPOSITION

Aangezien een botdensitometer (DEXA of DXA scan) de hoeveelheid bot-, vet- en spierweefsel berekent, kan deze op zeer nauwkeurige wijze de samenstelling van het gehele lichaam bepalen.

Onderzoek aanvragen

Download het juiste aanvraagformulier voor uw onderzoek. Indien gewenst kan u een bundel aanvraagformulieren bij ons bekomen.